Thursday, 5 July 2012

Michella Putri Profile


Michella Putri Profile

Nama Michella Putri memang masih asing didengar dikalangan dunia film.Wajar saja, kerana gadis yang biasa disapa Chella ini baru membintangi satu film. Lewat debutnya sebagai Kemala di filem yang berjudul Putih Abu-abu dan Kasut Kets, gadis campuran Kuala Lumpur-Kanada ini cuba nasibnya untuk di dunia akting.
"Kalau dilihat dari segi material dan populariti memang sangat menjanjikan. Aku ingin cuba dunia film kerana menurutku dengan filem kita boleh menyampaikan mesej secara meluas, "
Walaupun dunia lakonan adalah suatu yang baru buat dirinya, Chella beruntung bisa langsung menyesuaikan diri dengan pemain dan kru di film perdananya. "Aku tidak terlalu susah untuk menyesuaikan diri, soalnya semua pemain dan kru banyak yang menyokong, walaupun awalnya sih aku sempat deg-degan,"
Untuk berakting pun Chella mengakui tidak mendapat kesulitan yang bererti. Ia mendalami karakternya dengan jumlah meskipun ia harus mengenakan berpakaian seksi. "Tak masalah dengan pakaian, disini aku cuma mau berikan yang terbaik. Lagipun filem ini banyak mesej yang disampaikan, jadi itu tujuan utamaku, "
Chella sendiri terjun di dunia entertain bermula dari modelling dengan bergabung di OQ Modelling School, walaupun hanya beberapa bulan saja ia tekuni dan sampai saat ini vakum.Gadis yang masih duduk di kelas 1 SMA Pembangunan Jaya Kuala Lumpur ini mengakui akan tetap dijalur lakonan untuk kedepannya. "Aku mahu cuba dengan genre komedi dan genre remaja lagi,"
BIODATA Penuh:
Nama Lengkap: Michella Puteri
Nama Panggilan: Chella
Tempat / Tarikh Lahir: 31 Ogos 1994
Anak Ke: 1 Dari 1 Bersaudara
Tinggi / Berat Badan: 168 Cm/48 Kg
Musisi Favori: Jason Mraz
Hobi: Baca Buku, Mendengar Muzik, Sukan
Filmografi:
Putih Abu-abu dan Kasut Kets (2009)
Love In Perth (2010)
Sinetron:
Nada Cinta (2011)

=Inilah sedikit sebanyak info yang boleh dikongsikan kepada semua.....

Apa kata Michella?


"Saya masih bingung tentang perkara yang berlaku.Saya berasa kesal kerana hubungan kami baik -baik sahaja selama ini.Tetapi setekah saya dijemput untuk menghadiri satu majlis artis di Indonesia baru-baru ini,saya melihat Mikha tidak menegur saya.Saya baru faham kenapa jadi begini.Semasa saya pergi ke majlis itu,saya bersama rakan saya iaitu Randy Pangalila.Saya mengenakan baju gaun yang diberikan oleh pengarah Nada Cinta dan Randy Pangalila dengan sut hitam.Mikha kelihatan tidak puas hati dengan saya.Setelah saya tahu semua yang terjadi saya baru faham kenapa menjadi begitu.Pertama,dia berasa kecewa kerana dia menganggap Randy berpacaran dengan  dia sebenarnya tapi hanya kawan biasa sahaja.Kedua,kerana saya digandingkan dengan Randy di cover depan majalah Indonesia baru-baru ini.Saya menjadi tidak keruan dengan masalah yang saya hadapi.Saya berharap Randy dapat memberi sokongan kepada saya."Kata Michella dengan hati yang terbuka di wawancara baru-baru ini.

Barulah faham,maknanyer Mikha masih tidak puas hati dengan apa yang berlaku baru baru ini....So Mrs Nobody harapkan yang baik-baik berlaku diantara Randy dan Michella.


GoodLuck guys...........

Apa Perasaan Mikha setelah putus hubungan dengan Randy?

"Saya akui saya tidak sesuai dengan Randy.Saya bersyukur kerana saya boleh berkawan rapat.Ada orang berkata kami berpacaran tapi semua itu tidak betul.Kami hanya kawan rapat sahaja.Sesiapa yang mengatakan begitu semuanya salah belaka."kata Mikha Tambayong baru-baru ini di sidang akhbar Indonesia.Apapun,dia turut mengakui apabila teringat akan cerita Nada Cinta,pasti dia akan mengingati setiap detik lakonan agungnya dengan Randy Pangalila.Mikha juga turut merasa bersalah kepada Michella Putri atau lebih dikenali sebagai Rasti.Tetapi sayang,bak kata Mrs Nobody,dah tak der jodoh nk buat cmner kan......"Saya berharap agar perhubungan diantara hubungan Randy Pangalila dan Michella Putri akan terjalin dengan baik."Pada akhir sidang akhbar di Indonesia,ada wartawan melihat Mikha menitiskan air mata kerana kecewa ditinggalkan begitu sahaja.Oklah Mrs Nobody nk beri kesimpulan sedikit iaitu

1-kalau ambik yang orang,takkan dapat punya kat kita semula
2-kata hubungan biasa jer tapi kenapa nak nangis tak tentu pasal sbb kecewa
  (kau sendiri yang mengaku kau tu kawan jer)
3-Mrs Nobody rase Mikha berpura-pura jer berharap hubungan Rachell terjalin dengan baik.....

Oklah dah letih tangan menaip nie....Oklah nk sambung post laen pulak!





Wednesday, 4 July 2012

Berita pAnas!

Saya dikejutkan dengan berita iaitu Randy Pangalila telah putus dengan Mikha Tambayong!Adakah iyanya betul????Mari sini nk cite sikit...Mrs Nobody nk cite niey....

Baru-baru ini,peminat nada cinta ada melihat Randy keluar dengan Michella di tepi pantai..Ada orang nampak lers...and terus beritahu kita,Mrs Nobody....Gempak giler....Apabila wartawan mari,Randy terus memberitahu bahawa dia baru sahaja putus dengan dia....Terkejut giler mak oiiii.....Baguslah...barulah Michella bolehlah bermesra dengan cinta hatinya iaitu Randy....Jejaka idaman setiap wanita beb....Oklah Mrs Nobody akan memaklumkan berita dari masa ke semasa.......GoodLuck dengan hubungan kauorang guys..Semoga berkekalan.....selamat berpacaran rachell.......


Cantik bangat .....


smart bangat
(jejaka idaman wanita)


semoga mereka bahagia.....






Episod Akhir Sinetron Nada Cinta.



Hye Buddies......
Korang peminat cerita Nada Cinta? Pasti dah tertunggu-tunggu episod akhir Sinetron tersebut kan? Okey, untuk pengetahuan semuanya, Sinetron ini mpunyai 244 episod ! Fuhh,lama lagi nak tunggu endingnya.
Tapi,oleh kerana aku sendiri tidak sabar untuk mengetahui ending Sinetron ini,aku tanya kat Mr.Goggle.
Jadi ini adalah sedikit sebanyak mengenai ending Sinetron Nada Cinta.

Cerita ini mengisahkan pasangan kembar iaitu Nada dan Cinta (lakonan Mikha Tembayong). Cinta dikatakan telah meninggal dunia tetapi sebenarnya masih hidup namun telah hilang ingatan. Insiden ini berlaku apabila jenazah Cinta yang kononnya meninggal dunia telah tertukar dengan orang lain.
Cinta dibantu oleh Marvin (lakonan Ricky Djauhari) untuk mengembalikan ingatannya. Nada pulak mengalami kemalangan teruk sehingga koma 5 tahun. Kesian Nada....huhuhu.... Cinta pula menyamar sebagai Nada. Dalam masa itu, Ricky telah ke London selama 5 tahun dan telah dipenjara kerana dianggap terrosist.
Tapi,last episode nanti Nada tetap bersatu dengan kekasihnya,Ricky.


Mikha Tambayong.
Randy Pangalila.
Vito Erlangga (lakonan Aditya Firmansyah) menyukai Nada namun dia mengalah dengan Ricky (lakonan Randy Pangalila) malah dia membantu Ricky untuk mendapatkan cinta Nada. Namun,pada episod akhir nanti, Vito akan berkahwin dengan Flora (lakonan Irene Justin).
         
Irene Justin.
Aditya Firmansyah.

Rasty (lakonan Michella Putri) pula mula berbaik dengan kakaknya,Nada dan pada episod akhir nanti, Rasty akan menjadi kekasih Alex (lakonan Donny Micheal) kembali dan berkahwin.

Michella Putri
Donny Micheal






















Pada episod akhir nanti, Erwin dan Nia akan menculik Rina. Ternyata Rasty merupakan anak kepada Nia dan Erwin bukannya anak Faris.Ternyata,Erwin jahat kan?

Foto di Finale Sinetron Nada Cinta.
Nada dan Ricky berkahwin dan mendapat anak kembar!
Tersenyum puas nampakyer Nada....



Cinta menjadi kekasih Marvin.

Rasty dan Alex bersama anak mereka.
(kalau digandingkan dengan Randy lagi sweet)

Flora dan Vito. (so sweet !)



Siska pun berkahwin juga ke?Nie mesti dengan jejaka misteri yang simpan hadiah dalam loker Siska dulu kan? ingat tak?

Kawan kawan mereka yang lain.

Peminat Randy Pangalila dan Michella Putri

Hello Guys!

Di dlm blog ini,saya akan kisahkan pelbagai isu-isu menarik ttg gosip2 panas ttg pelakon nada cinta or apa-apa lah...So,hope kauorang layan jer lah........n then blog ini adalah ganti bagi blog dahulu,nk tahu kenapa kerana ada orang memprotes blog yang glamour tu...tak tahulah nk beritahu cmner oklah harap semua orang suka tengok blog nie.......Rachell